Carel HumiSteam

Carel HumiSteam

Umidificatorul Carel HumiSteam este dotat cu un generator de abur deservit de un sistem automat de umplere si golire, respectiv de un sistem electronic de comanda cu afisaj alfanumeric si taste de programare.
Incalzirea apei, respectiv aburul se realizeaza intr-un cilindru cu ajutorul unor electrozi imersati in apa si alimentati cu curent electric.

Aburul astfel generat poate fi condus prin racordul din partea superioara a cilindrului catre un difuzor prin intermediul unui furtun, iar condensul care se produce dealungul furtunului si al difuzorului se conduce prin cadere libera la canalizare sau inapoi in aparat.
Exista posibilitate ca aburul sa fie introdus atat in sistemul de ventilatie centralizata al cladirii cit si intr-un cap cu ventilator in vederea umidificarii locale a unei incaperi.

In timpul functionarii umidificatorul executa automat toate ciclurile functionarii in raport cu comenzile programate de utilizator, ceea ce presupune o racordare permanenta la sursa continua de apa, de canalizare si de curent electric.

Calitatea apei utilizate este apa potabila netratata cu o conductivitate intre 75-1250 µS/cm (microSiemens/centimetru) si duritate totala intre 10-40°fH (grade franceze) sau 5,6-22,4°dH (grade germane).
Inainte de achizitie verificati calitatea apei la laboratoarele competente !

Umidificatoarele HumiSteam se produc in 2 variante in functie de dotarea partii electronice de comanda si afisaj:
HumiSteam Basic are un afisaj cu butoane de setare meniu, dar electronica de comanda nu este dotata cu controller intern, asadar semnalul de comanda poate fi numai ON/OFF sau proportional de la un controller extern sau BMS.
HumiSteam Xplus are butoane de setare a meniului si un afisaj mai complex iar electronica de comanda este dotata cu un controller intern, deci pe langa posibilitatile Basic accepta semnal de comanda proportional direct de la un senzor.

La ambele variante exista posibilitatea conectarii unor limitatoare de functionare intr-un lant de siguranta, care limiteaza umidificatorul in cazul depasirii unor valori prestabilite ale umiditatii aerului, de exemplu in cazul opririi ventilatorului sistemului de ventilatie, in cazul scaderii presiunii aerului in tubulatura de ventilatie sau CTA, in cazul atingerii unor temperaturi limita, sau in orice alte situatii in care productia de abur trebuie oprita din motive de siguranta.

Debitul de abur produs de umidificatorul HumiSteam Xplus poate fi intre 1,5…130kg/h, iar productia umidificatorului HumiSteam Basic este intre 1,5…65kg/h. In cazul solicitarilor mai mari umidificatoarele se pot conecta in sistem Master-Slave, astfel la un aparat Xplus se pot conecta un numar de maxim 20 aparate Basic.

Date tehnice

HumiSteam Xplus, Basic - Date tehnice - 2014Descarca