HeaterLine – HygroMatik, Germania

HeaterLineUmidificatorul HeaterLine este dotat cu un generator de abur deservit de un sistem automat de umplere si golire, respectiv de un sistem electronic de comanda cu afisaj alfanumeric si taste de programare.
Incalzirea apei, respectiv aburul se realizeaza intr-un cilindru cu ajutorul unor rezistente imersate in apa si alimentate de curent electric.

Aburul astfel generat poate fi condus prin racordul din partea superioara a cilindrului catre un distribuitor prin intermediul unui furtun, iar condensul care se produce dealungul furtunului si al distribuitorului se conduce prin cadere libera la canalizare sau inapoi in aparat.
Exista posibilitate ca aburul sa fie introdus atat in sistemul de ventilatie centralizata al cladirii cit si intr-un cap cu ventilator in vederea umidificarii locale a unei incaperi.

In timpul functionarii umidificatorul executa automat toate ciclurile functionarii in raport cu comenzile programate de utilizator, ceea ce presupune o racordare permanenta la sursa continua de apa, de canalizare si de curent electric.

Placa electronica a umidificatorului HeaterLine poate accepta semnale de comanda ON/OFF sau proportionale externe in cazul tipului Basic, ori directe de la senzori de umiditate proprii care pot fi prelucrate de integratorul de semnal incorporat in placa de comanda la tipurile Comfort si Comfort Plus. Exista totodata si posibilitatea conectarii unor limitatoare de functionare intr-un lant de siguranta, practic mai multe intrerupatoare de functionare care limiteaza umidificatorul in cazul depasirii unor valori prestabilite ale umiditatii aerului, de exemplu in cazul opririi ventilatorului sistemului de ventilatie, in cazul scaderii presiunii aerului in canalul de ventilatie, in cazul atingerii unor temperaturi limita, sau in orice alte situatii in care productia de abur trebuie oprita din motive de siguranta.

Debitul de abur produs de un umidificator HeaterLine poate fi de maxim 6…45kg/h in functie de model, iar in cazul solicitarilor mai mari se livreaza un sistem Master-Slave compus din 2 unitati, cu debit total de pana la 90kg/h, asa cum este prezentat in tabelul cu date tehnice. In cazul solicitarilor si mai mari sistemul se poate dezvolta cu aparat Slave suplimentar.

Detalii tehnice

HeaterLine HygroMatik - Date tehnice

 Descarca