HygroMatik HyLine

HyLine

HygroMatik HyLine

Umidificatorul HygroMatik HyLine este dotat cu un generator de abur deservit de un sistem automat de umplere si golire, respectiv de un sistem electronic de comanda cu afisaj alfanumeric si taste de programare.
Incalzirea apei, respectiv aburul se realizeaza intr-un cilindru cu ajutorul unor electrozi imersati in apa si alimentati cu curent electric.

Aburul astfel generat poate fi condus prin racordul din partea superioara a cilindrului catre un difuzor prin intermediul unui furtun, iar condensul care se produce dealungul furtunului si al difuzorului se conduce prin cadere libera la canalizare sau inapoi in aparat.
Exista posibilitate ca aburul sa fie introdus atat in sistemul de ventilatie centralizata al cladirii cit si intr-un cap cu ventilator in vederea umidificarii locale a unei incaperi.

In timpul functionarii umidificatorul executa automat toate ciclurile functionarii in raport cu comenzile programate de utilizator, ceea ce presupune o racordare permanenta la sursa continua de apa, de canalizare si de curent electric.

Calitatea apei utilizate este apa potabila netratata cu o conductivitate intre 125-1250 µS/cm (microSiemens/centimetru) si duritate totala intre 10-40°fH (grade franceze) sau 5,6-22,4°dH (grade germane).
Inainte de achizitionare solicitati buletin de analiza al apei de la laboratoarele competente !

Umidificatoarele HyLine pot fi echipate in functie de model cu 3 tipuri de afisaje si placi electronice de comanda:
HyLine Basic are indicatoare de functionare cu LED-uri, setarea functionarii se face prin mutarea corespunzatoare a unor sunturi „jumpere” si rotirea unor potentiometre integrate in placa electronica de comanda. Nu este dotat cu controller intern, asadar semnalul de comanda poate fi numai ON/OFF sau proportional de la un controller extern sau BMS.
HyLine Comfort are un afisaj cu butoane de setare meniu si electronica de comanda este dotata cu un controller intern, deci pe langa posibilitatile Basic accepta semnal de comanda proportional direct de la un senzor.
La varianta HyLine Comfort Plus posibilitatile de comanda sunt identice cu varianta Comfort, dar pe langa butoanele de setare a meniului mai apare si o rotita pentru o setare mai usoara si mai rapida a meniului.

La toate variantele exista posibilitatea conectarii unor limitatoare de functionare intr-un lant de siguranta, care limiteaza umidificatorul in cazul depasirii unor valori prestabilite ale umiditatii aerului, de exemplu in cazul opririi ventilatorului sistemului de ventilatie, in cazul scaderii presiunii aerului in tubulatura de ventilatie sau CTA, in cazul atingerii unor temperaturi limita, sau in orice alte situatii in care productia de abur trebuie oprita din motive de siguranta.

Debitul de abur produs de un umidificator HyLine poate fi de maxim 5…116kg/h in functie de model asa cum este prezentat in tabelul cu datele tehnice, iar in cazul solicitarilor mai mari umidificatoarele se pot conecta in sistem Master-Slave.

Date tehnice

HyLine HygroMatik - Date tehnice - 2014Descarca