Umidificatoare cu evaporator

Umidificatoarele cu evaporator sunt aparate ambientale care realizeaza umidificarea aerului prin evaporarea apei dintr-un material poros sub efectul curentului de aer produs de un ventilator.

Fenomenul fizic de evaporare fiind un fenomen simplu drept urmare si aparatul in sine este simplu. Umidificatorul se compune dintr-un tambur pe generatoarea caruia este fixat un material poros de tipul buretelui. Dealungul unui ciclu de rotatie in prima faza materialul se umezeste, apoi sub actiunea curentului de aer produs de un ventilator incorporat apa se evapora din material, imbogatind aerul incaperii.

Umidificatoare cu evaporator

Aceste aparate sunt foarte silentioase si totodata eficiente pentru umidificarea aerului unor incaperi de dimensiunea camerelor. Ele sunt dotate cu rezervoare proprii de apa care asigura o functionare indelungata in cursul unei zile, dar unele modele pot fi si racordate la reteaua de apa potabila.

Datorita eficientei, a silentiozitatii si a mobilitatii, umidificatoarele cu evaporator sunt frecvent utilizate la muzee, in domeniul restaurarilor, la biblioteci sau birouri.

Aceste umidificatoare utilizeaza apa potabila de la retea.

Costul de achizitie al umidificatoarelor cu evaporator poate fi foarte diferit. Aparatele care sunt comandate mecanic de la un higrostat incorporat au pretul mult scazut fata de modelele care intra deja in categoria aparatelor profesionale prin dotarile speciale cum ar fi comanda electronica cu afisaj, diferitele posibilitati de telecomanda, filtrul de aer incorporat si o serie de elemente de siguranta care preantampina o eventuala problema a scurgerii de apa din aparat. Costurile de exploatare si de mentenanta in schimb sunt reduse la toate modelele cu mentiunea ca materialul evaporator sau filtrele trebuie inlocuite periodic.

Leave a Reply